ATO ile OSTİM Teknik Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
ATO ile OSTİM Teknik Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
olarak 160 bin üyemizin her birini dünyadaki bu değişim ve gelişime uyum sağlaması için desteklemeye gayret gösteriyoruz” dedi.
-‘ÜRETEN TÜRKİYE’ İNDİRİMİ-
ATO’nun OSTİM Teknik Üniversitesi ile imzaladığı iş birliği protokolü hakkında da bilgi veren Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi ile imzalayacağımız protokol kapsamında, mesleki ve teknik eğitim, proje çalışmaları, danışmanlık hizmetleri, seminer, konferans gibi konularda işbirlikleri gerçekleştireceğiz. Protokol ayrıca, ATO üyeleri, çalışanları ve yakınlarının OSTİM Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü programlardan yararlanma imkânını da içeriyor. ATO camiasından bu programlara başvuran olursa mevcut indirimlere ek olarak yüzde 35 de ayrıca ‘üreten Türkiye indirimi’nden faydalanabilecek” dedi.
-ÜNİVERSİTELER EKONOMİK KALKINMANIN MOTORU OLMALI-
OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek de yaptığı konuşmada Ahilik geleneğinin önemine dikkat çekerek, Ankara’nın Selçuklu devletinin yıkılışının ardından yaklaşık 80 yıl boyunca Ahiler tarafından yönetildiğini kaydetti. Ankara Ticaret Odası’nın ticaret konusunda önemli çalışmalar yapan bir kurum olduğunu ifade eden Yülek, Ahilik geleneğinin bugün Ankara Ticaret Odası çatısı altında devam ettirildiğini söyledi. OSTİM Teknik Üniversitesi’nin dünyada sanayicilerin kurduğu ve bir sanayi bölgesinin içinde kurulmuş tek üniversite olduğunu vurgulayan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Murat Yülek, “Üniversitemizi kuranlar da bugünkü modern Ahiler olmuş oluyor. Bizim de ilk görevimiz üniversitemizi kuran, bugünkü Ahilik temsilcilerinin bize verdiği görevleri yerine getirmeye çalışmak” dedi.
Üniversitenin görevlerinde üç ana unsurun olduğunu belirten Yülek, “Bu görevlerden bir tanesi Türkiye için yeni insan kaynaklarını yetiştirmek. İkincisi bilgi üreterek bu bilgiyi ikinci nesil üniversitelerin aksine bizzat öğrenciler, hocalarla şirket kurarak, şirketlere danışmanlık yaparak veya bu tip şirketlerle birlikte projeler yaparak bu bilgiyi topluma daha hızlı aktarmak. Dolayısıyla üniversitenin, ekonomik kalkınmanın motoru olması lazım. Yani kendini toplumun dışında bir yerlerde, bir fildişi kulede tutmak yerine toplumun içine girip bizzat uygulamak, uygulatmak. Üçüncüsü de toplum olarak önem verdiğimiz değerleri gençlerimize iletmek, bir sonraki nesle aktarmak” diye konuştu.
-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ OLMADAN BU YARIŞI KAZANAMAZSINIZ-
OSTİM Başkanı Orhan Aydın da işbirliği içinde yapılacak çalışmalarla Ankara’yı ihracatta daha üst sıralara taşımak gerektiğini ifade ederek, “Dünya değişiyor, sanayi, üretim değişiyor, ticaretin şekli değişiyor. Yeni dünyanın yeni teknolojilerine bizler ayak uydurmalıyız. Üniversite-sanayi iş birliği olmadan bu yarışı kazanamazsınız. Dolayısıyla ticarette de, sanayide de, üretimde de üniversitedeki bilginin, dünyadaki bilgiyle buluşmasına ihtiyacımız var. Bu anlamda da Ankara'daki üniversitelerimizin hepsi ayrı ayrı kıymetli, biz de onlarla çalışıyoruz. Üniversitemizle, ticaret odamızla hep beraber iş birliği yapalım ve bunu da geliştirelim” dedi.
Konuşmaların ardından Ankara Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek protokole imza koydu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.